X-Caliber 8 (2019)                                      € 899

De X-Caliber 8 is een crosscountry-mountainbike voor lage rondetijden en lange dagen op de trails. Hij is ontworpen met speciale aandacht voor details en voor de componenten die de prestaties het meeste ten goede komen. Dankzij een Shimano aandrijving, een RockShox voorvork en hydraulische schijfremmen is dit niet alleen een geweldige keuze voor beginnende bikers, maar ook voor XC-racers die snel en spannend singletrack-plezier zoeken.

De RockShox luchtvork kan worden aangepast aan het gewicht van de rijder zodat je altijd een persoonlijk optimale afstelling hebt. Met de Shimano Deore XT Shadow achterderailleur schakel je fijner en precieser dan ooit. De Boost 141 achternaaf zorgt voor een stijf achterwiel en met de Shimano MT200 hydraulische schrijfremmen is de mountainbike voorzien van krachtige remmen.

Het past bij jou als...

Je bent op zoek naar een snelle mountainbike voor singletracks. Een fiets die ook geschikt is voor races, marathons en competitieve groepsritten. Je wilt een betrouwbare en leuke machine met lichtgewicht onderdelen waar je op kunt vertrouwen.

De techniek die je krijgt

Een lichtgewicht Alpha Gold Aluminium frame, een RockShox 30 Silver geveerde voorvork met lockout en een luchtdemper die lichter en beter verstelbaar is dan een stalen veer, Bontrager Kovee Tubeless Ready wielen met Boost141-naven en een soepele, efficiënte Shimano Deore/XT 2x10 aandrijving met een Shimano XT Shadow achterderailleur die iets verder naar binnen staat en daardoor minder kwetsbaar is.

Het laatste woord

Met de X-Caliber 8 krijg je een prestatiegericht frame gekoppeld aan prestatiegerichte onderdelen zoals een RockShox luchtvork en een achterderailleur die bekend staat als de gouden standaard voor mountainbike-prestaties en betrouwbaarheid. Daarnaast is de fiets uitgerust met duurzame, lichtgewicht velgen die gewicht besparen en gemakkelijk zijn om te bouwen naar tubeless.

Specificaties